::::: català :: castellano :: english :::::

Pàgina en construcció
Disculpeu les mancances
Recomanem:
Firefox a 1024 o superior

Com connectar-se?

Expliquem en aquestes línies, quins són els procediments per poder-se connectar dins de Barcelona a partir de la vostra ubicació.

Abans de res, recordem que el pas previ a tenir una connexió a Internet és la preinscripció que es pot fer a través del Formulari de pre-inscripció o físicament a l'Infoespai.

Per la connexió a la xarxa lliure, no es necessita preinscripció –tot i que ho recomanem si requeriu el nostre suport tècnic-, només la connexió a través d'un node repetidor; per això en aquest sentit les informacions següents sobre casos, fotografies i proves de cobertura també són adients.

Llavors, per poder preparar l'alta d'un usuari es necessari comprovar si hi haurà connectivitat amb un node repetidor

Per fer-ho hem establert 3 situacions tipus, que es detallen en el 1er subapartat d'aquesta plana.

    1. Cas primer: Ja teniu visibilitat física d'un node troncal des del terrat
    2. Cas segon: en un barri amb node troncal, però no teniu visibilitat des del terrat
    3. Cas tercer: No esteu en un barri amb node troncal, muntat encara

Es tracta de saber quin és el vostre cas. La primera forma de comprovar-ho és confirmant visibilitat a través d'enviar-nos fotografies i la segona forma és realitzar una prova de cobertura amb un router i una antena.

Aquestes dues tècniques de comprovació es detallen també en subapartats d'aquesta plana.

D'altra banda, a nivell general, us fem unes quantes consideracions, per completar la informació: Els nodes troncals de la xarxa sensefils cooperativa tenen com a nom (essid) “xsf-coop.net”. La connexió a internet, necessita d'un usuari i contrasenya, que us proporcionarem un cop confirmem que tenim connectivitat i l'alta a la cooperativa.

Per qualsevol informació o dubte, escriviu a info@xsf-coop.net o truqueu al 93 390 72 36.

Possibles situacions

Enviament de fotos

Proves de cobertura

Fotos des del terrat

Una de les primeres accions que podeu realitzar les persones i entitats pre-inscrites és Fotografies des del terrat:

Les fotografies ens serviran per tenir una bona idea de:

- En cas que sigui una zona sense cobertura, si la vostre finca pot ser un repetidor.

- En cas que sigui una zona amb cobertura de les possibilitats de connectar-hi.

Necessitaríem que fessiu unes poques fotografies digitals, del terrat on s'ha de fer la instal·lació. Si no teniu terrat (per ex – casa amb teulada), mireu de fer les fotografies que més s'assemblin segons les necessitats que tenim en cada cas.

En concret necessitem les següents imatges:

- Fotografies cap a tots els angles de visió. Serien prescindibles les fotos on un edifici proper més alt, impedeixi la visibilitat, però cap als angles on hi ha visió sempre pot anar bé tenir-ne per fer-nos una idea ben aproximada de les possibilitats de connexió.

- Fotografia del vostre terrat. Ens interessa especialment el lloc on ha d'anar ubicada l'antena, que pot ser probablement molt aprop d'on tingueu l'antena de TV. En cas que no sabeu exactament que fotografiar, feu una panoràmica general del terrat.

Totes les fotografies ens les podeu fer arribar per correu- a info@xsf-coop.net o físicament en un CD a l'Infoespai.

Si teniu dificultat per enviar les imatges per e-mail, perquè ocupen més Mb que els que us permet enviar el vostre correu electrònic en un sol enviament (pot variar entre 2 o 10 Mb), us suggerim que les envieu en diversos e-mails i/o que les reduiu de tamany amb el programa de tractament d'imatge que tingueu.