::::: català :: castellano :: english :::::

Pàgina en construcció
Disculpeu les mancances
Recomanem:
Firefox a 1024 o superior

Com connectar-se?

Expliquem en aquestes línies, quins són els procediments per poder-se connectar dins de Barcelona a partir de la vostra ubicació.

Abans de res, recordem que el pas previ a tenir una connexió a Internet és la preinscripció que es pot fer a través del Formulari de pre-inscripció o físicament a l'Infoespai.

Per la connexió a la xarxa lliure, no es necessita preinscripció –tot i que ho recomanem si requeriu el nostre suport tècnic-, només la connexió a través d'un node repetidor; per això en aquest sentit les informacions següents sobre casos, fotografies i proves de cobertura també són adients.

Llavors, per poder preparar l'alta d'un usuari es necessari comprovar si hi haurà connectivitat amb un node repetidor

Per fer-ho hem establert 3 situacions tipus, que es detallen en el 1er subapartat d'aquesta plana.

    1. Cas primer: Ja teniu visibilitat física d'un node troncal des del terrat
    2. Cas segon: en un barri amb node troncal, però no teniu visibilitat des del terrat
    3. Cas tercer: No esteu en un barri amb node troncal, muntat encara

Es tracta de saber quin és el vostre cas. La primera forma de comprovar-ho és confirmant visibilitat a través d'enviar-nos fotografies i la segona forma és realitzar una prova de cobertura amb un router i una antena.

Aquestes dues tècniques de comprovació es detallen també en subapartats d'aquesta plana.

D'altra banda, a nivell general, us fem unes quantes consideracions, per completar la informació: Els nodes troncals de la xarxa sensefils cooperativa tenen com a nom (essid) “xsf-coop.net”. La connexió a internet, necessita d'un usuari i contrasenya, que us proporcionarem un cop confirmem que tenim connectivitat i l'alta a la cooperativa.

Per qualsevol informació o dubte, escriviu a info@xsf-coop.net o truqueu al 93 390 72 36.

Possibles situacions

Enviament de fotos

Proves de cobertura

Situacions tipus

Situacions tipus per preparar l'alta a la xarxa

1.Cas Primer: Aquelles persones que teniu visibilitat física a un node troncal de la xarxa, i una distància menor a 1km, ja us podeu connectar des d'ara.

Per fer-ho hi ha dues vies bàsiques:

a) Si teniu punt d'accés a 2.4 Ghz i del tipus 802.11G o el voleu comprar i fer-vos la instal·lació vosaltres. En aquest cas, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us proporcionarem la informació i el suport tècnic necessari per a que us feu la instal·lació.

b) Si voleu que vingui a fer-vos la instal·lació un professional. En aquest cas us posem a la cua d'instal·lacions previstes i en unes setmanes tindreu la connexió al vostre edifici.

2. Cas Segon: Aquelles persones que esteu en un barri amb nodes troncals però que no teniu visibilitat directa amb un node, cal connectar-se des del terrat i comprovar si hi ha cobertura.

a) Si teniu o podeu aconseguir un punt d'accés a 2.4 Ghz o un ordinador amb tarjeta sensefils llavors podeu fer vosaltres les proves de cobertura, des de la terrassa/finestra de casa o pujant al terrat. Des de l'infoespai mirarem de preparar i deixar “kits” amb punt d'accés+antena per que pogueu fer proves de cobertura de la mateixa qualitat que tindria la instal·lació. Si les proves de cobertura són favorables passarieu a estar en la situació tipus nº 1.

b) Si no podeu comprovar si teniu cobertura, ens aviseu i us posem a la llista de comprovacions de cobertura, per venir a fer-la en unes setmanes.

3. Cas Tercer: Aquelles persones que no esteu en cap barri amb node troncal , en principi, encara no us podeu connectar, però podeu contribuir a que la xarxa arribi tant aviat com sigui possible al vostre barri, de les següents maneres:

a) Comentant-ho a d'altres usuaris al vostre barri, per tal que sigui més viable que un d'ells sigui node troncal i varios usuaris s'hi puguin connectar.

b) Trobant un edifici elevat, en la teva zona, que poguem escollir com un bon node troncal, encara que de moment no hi hagi molts usuaris

c) Aconseguint el finançament necessari per muntar un node troncal en el teu barri, de manera que tot i no haver gaires usuaris, no hagi de ser una despesa que perjudiqui econòmicament la viabilitat global de la xarxa cooperativa.