::::: català :: castellano :: english :::::

Pàgina en construcció
Disculpeu les mancances
Recomanem:
Firefox a 1024 o superior

Participació activa

Si vols col·laborar amb la xarxa, més enllà de només usar-la, pots fer-ho de moltes maneres:

  -Pots participar dels nostres debats i decisions venint a les assemblees, que tenen caràcter mensual
  - Pots encarregar-te de fer-ne difusió, tot repartint díptics, penjant cartells o encarregar-te de presentacions a comunitats i col·lectius interessats.
  - Pots col·laborar, també, participant en un grup de proves de cobertura en el teu barri, per confirmar si les comunitats que es preinscriuen tenen connectivitat.
  - Si tens coneixements tècnics de xarxes sense fils o estàs motivat i amb ganes d'aprendre en aquest camp, pots participar del grup tècnic, que facilita l'ús i millora de la xarxa.
  - Si ja ets part de la xarxa pots contribuir-hi afegint i compartint continguts, com són pàgines web, programes lliures, fotografies, vídeos, música....
  - Coneix les eines d'intercomunicació entre els qui participen de la xarxa sensefils per connectar!

Assemblees de la xsfcoop

Difusió

Proves de cobertura

Tasques tècniques

Compartir coneixements

Eines de comunicació i treball

Jornades XSF a Can Masdeu

Proves de cobertura

Si vols col·laborar a fer proves de cobertura en el teu barri, et pots posar en contacte amb nosaltres. Ep!, tampoc et pensis que és molt difícil, pots oferir-te per ajudar a a una persona que ja ho ha fet, i aviat ho hauràs aprés.

Per a que tingueu una idea escribim aquí, els passos a seguir en el router per comprovar si hi ha cobertura o no:

1. Primer teniu que entrar a la pàgina de configuració posant en un navegador de pàgines web, la IP del router. La IP que ve per defecte és 192.168.1.1 Si és una altra te l'ha d'haver deixat anotada qui la configurat.

2.després li poses la contraseña, que també t'ha de venir anotada per qui l'ha configurat. El nom d'usuari es deixa en blanc.

3. En l'apartat 'wireless' -> 'advanced settings' s'ha de comprovar que l'antena que apareix com a predeterminada és la mateixa que anem a usar per la prova. És als apartats 'tx antena' i 'rx antena' Entre 'left' i 'right' s'ha d'elegir l'opció correcte.

4. Una vegada comprovat el punt 3 vas a 'status' que és a la dreta del menú superior

5. una vegada a status seleccciones 'wireless'

6. una vegada a 'wireless' has d'anotar el que posa als apartats 'rate' i 'ap signal' que són part del contingut. Si no hi ha cobertura l'apartat 'ap signal' no apareixerà.

7. En cas que no tinguis cobertura a la primera, pots utilitzar el botó 'survey' per cercar xarxes i observar si apareix en algun intent un node de nom 'xsf-coop'. Per cert, en aquest moment a vegades es penja i cal desconnectar i tornar a connectar l'equip.

Del punt 4 al 6 correspon a la primera imatge que copiem a sota.

S'ha de tener en compte que les unitats de mesura son dBm, que vol dir per exemple que -10dBm és més potent que -60dBm.

(pendent afegir imatge)